ENGELSİZ ODTÜ TOPLULUĞU

Tarihçe

Topluluğumuz 1991’de ODTÜ’de okuyan görme engelli öğrenciler ve arkadaşları tarafından Dostluk ve Dayanışma Topluluğu adıyla kuruldu. Genel olarak amacı görme engelli öğrencilere akademik alanda yardım etmek olan DDT, çeşitli sosyal faaliyetler de yürütmüştür.

ÖSS'de yapılan değişiklikler sonucu, ODTÜ’de sözel alandan girilebilen bölümler sadece tarih ve felsefe oldu ve görme engelli öğrenciler ÖSS'de sayısal alanda yeterince soru cevaplayamadıklarından dolayı ODTÜ’de görme engelli öğrenci sayısı üçe düştü. 2003 yılında Engelsiz ODTÜ Topluluğu adını alan EOT ODTÜ'deki bütün engelli öğrencilere açık hale geldi.

Halen faaliyetlerini engelli/engelsiz bütün ODTÜ öğrencilerine açık bir şekilde sürdürmekte olan EOT’nin odası 1990’dan beri kütüphanenin referans bölümünde yer almaktadır. Topluluğumuzun amacı, ODTÜ’deki engelli öğrencilerin akademik ve sosyal hayatta önlerine çıkarılan fiziksel veya tutumsal engellerle başa çıkmaları konusunda destek olmaya çalışmaktır. Bu konuda ayrıntılı bilgiyi, sizin neler yapabileceğinizi web sayfamızı incelediğinizde bulabilirsiniz.